Диетични рецепти » Зеленчуково рагу

 Зеленчуково рагу

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г картофи
• 500 г моркови
• 1 парче зеле
• 1 парче ряпа
• 1 к.ч. отцеден грах от консерва
• 40 г краве масло
• копър

За соса:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на кубчета и ги сваряваме на пара. Нарязваме зелето, ряпата и морковите на ситно и задушаваме в маслото. Щом поомекнат, прибавяме картофите и отцедения грах.

Заливаме със сос, приготвен от млякото и брашното и възвираме на огъня. Преди поднасяне поръсваме с наситнен копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хранене при атония на червата

Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...

Хранене при желязодефицитна анемия

От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...

Бананът може да лекува

Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...

Лечебно хранене при заболявания на щитовидната жлеза

Заболяванията на щитовидната жлеза създават много проблеми, най-вече сред представителките на нежния пол. Ето защо профилактиката чрез хранене е толкова „модерен” метод. Диета при хипотиреоза ...

Начало