Продукти:
• 250 г бяло зеле
• 250 г червено зеле
• 2 стръка праз
• 4 моркова
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички, а праза - на колелца. Прибавяме морковите, настъргани на ситно ренде.
Разбъркваме всички продукти, посоляваме и леко намачкваме с ръка. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поливаме със смес от олиото и оцета, разбита до побеляване.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...