Продукти:
• 2-3 глави целина
• мариновано червено цвекло
• маслини и стръкчета магданоз
• лимонов сок, олио или зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на филийки и я варим в кипяща подсолена вода.
Отцеждаме и я подреждаме в салатиера. Подправяме със сол и черен пипер и докато е топла, заливаме със зехтина и лимоновия сок.
Правим наоколо венец от нарязано на кубчета червено цвекло и украсяваме с маслинки и магданоз.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...