Кулинарни рецепти » Зеле по английски

 Зеле по английски

Продукти:

• 1 средно голяма зелка
• 1 л вода
• 100 мл оцет
• 100 г краве масло
• 150 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от външните листа и кочана зеле нарязваме на 4-5 резена, които киснем 10 мин в саламура от вода и оцет.

Възвираме 2 л подсолена вода. Изваждаме зелето от саламурата и го бланшираме в кипящата вода около 8 мин, докато омекне.

Отцеждаме, нареждаме го в салатиера, заливаме с врящо препържено масло и наръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало