Продукти:
• 4 големи картофа
• 1 ч.ч. пъстър боб
• 5 стръка зелен лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 с.л. по-сладникава лютеница
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 1 щипка сух джоджен
• 1 щипка суха целина
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме орехите за 48 часа в коняка и ги отцеждаме.
Сваряваме боба, отцеждаме го и смесваме с ядките и картофите, сварени и нарязани на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, лютеницата и подправките и внимателно разбъркваме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...