Продукти:
• 1 малка глава карфиол
• 2 картофи
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 опаковка майонеза
• 2 с.л. олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода обелените картофи, остърганите моркови и карфиола.
Нарязваме на кубчета картофите, морковите, краставичките и твърдо сварените яйца. Накъсваме карфиола на малки розички и смесваме всички продукти.
Прибавяме майонезата, посоляваме, подправяме с олио и лимонов сок, разбъркваме и оформяме салатата в чиния за сервиране.
Можем да използваме водата, в която сме варили зеленчуците, за приготвяне на супа.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...