Продукти:
• 500 г захарно цвекло
• 300 г картофи
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 1 краставица
• оцет, олио, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме цвеклото и го сваряваме. Измиваме картофите, наливаме гореща вода, колкото да ги покрие, и варим 20-30 минути. Отцеждаме и оставяме да изстинат.
Измиваме със студена вода свареното цвекло и го обелваме. Нарязваме го на кръгчета и го наръсваме с оцет и олио. Обелваме краставицата и картофите и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме лука и чесъна на ситно ренде.
В чиния за сервиране нареждаме кръгчетата от краставица и ги наръсваме със сол и олио. Отгоре слагаме картофените кръгчета и също ги наръсваме със сол и олио. Върху тях редим кръгчетата от цвекло и отгоре ръсим нарязаните лук и чесън.
Отделно в сосиера сервираме смес от олио, оцет и сол.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...