Продукти: (за 4 порции)
• половин средна глава карфиол
• 2 ябълки
• половин кутийка майонеза
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 ч.л. настърган хрян
• 2 яйца
• 2 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме карфиола и го накъсваме на много ситни розички. Обелваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета и ги смесваме с карфиола.
Добавяме настъргания хрян, майонезата, разредена с киселото мляко, лимоновия сок и сол на вкус. Заливаме салатата и гарнираме с нарязаните твърдо сварени яйца.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...