Продукти:
• 1 ч.ч. жито
• 3 зелени ябълки
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 лимон
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме житото с малко сол. Разбъркваме с настърганите зелени ябълки, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора.
Овкусяваме със сока от лимон и украсяваме по желание с маслини.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...