Продукти:
• 1 ч.ч. жито
• 3 зелени ябълки
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 лимон
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме житото с малко сол. Разбъркваме с настърганите зелени ябълки, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора.
Овкусяваме със сока от лимон и украсяваме по желание с маслини.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...