Продукти:
• 1 ч.ч. жито
• 3 зелени ябълки
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 лимон
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме житото с малко сол. Разбъркваме с настърганите зелени ябълки, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора.
Овкусяваме със сока от лимон и украсяваме по желание с маслини.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...