Продукти:
• 1/2 ч.ч. ориз
• 2 с.л. олио
• 1-2 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Кипваме 1/2 л подсолена вода и слагаме ориза да се свари. Прибавяме 1 ч.ч. студена вода и веднага прецеждаме през гевгир.
Връщаме изцедения ориз в тенджерата, прибавяме олиото и счукания чесън, опитваме на сол и разбъркваме внимателно с вилица. Сервираме върху предварително приготвена зеленчукова салата.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...