Продукти:
• 2 кутии руска салата
• 2 пакетчета желатин
• 10 с.л. майонеза
• 8-10 с.л. бяло сухо вино
• 4 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина във виното за около 10 минути, за да набъбне. После го разтваряме на водна баня, без да завира. Добавяме малко вода.
В дълбок съд смесваме салатата, майонезата и млякото. Изсипваме желатина и разбъркваме. Разстиламе върху намаслена малка тортена форма. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.
Режем на триъгълничета и сервираме върху листа от зелена салата. По желание шприцоваме майонеза отгоре.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...