Кулинарни рецепти » Полска салата с червено цвекло

 Полска салата с червено цвекло

Продукти:

• 1 глава червено цвекло
• 3 картофа
• 2-3 кисели краставички
• 2 сварени яйца

За соса:

• майонеза
• 1-2 скилидки чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода. Яйцата - също.

В голяма купа настъргваме на едро ренде червеното цвекло, киселите краставички, сварените картофи и яйцата.

Подготвяме соса от майонеза, чесън и сол. Заливаме салатата и разбъркваме хубаво.

Поднасяме като самостоятелна салата и като гарнитура към печено месо и риба.

Автор: Надежда Станулова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало