Продукти:
• 1 глава червено цвекло
• 3 картофа
• 2-3 кисели краставички
• 2 сварени яйца
За соса:
• майонеза
• 1-2 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода. Яйцата - също.
В голяма купа настъргваме на едро ренде червеното цвекло, киселите краставички, сварените картофи и яйцата.
Подготвяме соса от майонеза, чесън и сол. Заливаме салатата и разбъркваме хубаво.
Поднасяме като самостоятелна салата и като гарнитура към печено месо и риба.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...