Продукти:
• 300 г гулия
• 2 ябълки
• 100 г кисело мляко
• олио, захар, оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме гулиите и ги настъргваме. Прибавяме ябълките, които сме настъргали без да ги белим.
Смесваме с киселото мляко. Подправяме със сол, олио, оцет и захар. Разбъркваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме веднага.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...