Продукти:
• 150 г шунка
• 100 г кисели краставички
• 1 твърдо сварено яйце
• половин ябълка
• половин прясна или стерилизирана капия
• 80 г майонеза
• 1-2 с.л. кетчуп
• 3 с.л. разбита сметана
• лимонов сок
• лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката, краставичките, яйцето, капията и ябълката на дребни кубченца. Разреждаме майонезата с лимонов сок и кетчуп, прибавяме сол, червен пипер и накрая сметаната.
Заливаме приготвените продукти с получената смес, разбъркваме леко и подреждаме в 4 високи чаши.
Охлаждаме коктейла около 15 минути и преди поднасяне украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...