Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с риба тон

 Домати, пълнени с риба тон

Продукти:

• 4 големи твърди домата
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 консерва риба тон в олио
• 2-3 с.л. майонеза
• 4 маслини
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме напречно доматите на половинки и с помощта на лъжица издълбаваме месестата им част, след което леко ги посоляваме от вътрешната страна, обръщаме ги и оставяме да се отцедят.

Нарязваме на ситно рибата и яйцата и ги смесваме с майонезата и ситно нарязания магданоз. Прибавяме черен пипер на вкус и пълним доматите с така приготвената смес.

Украсяваме с разрязаните на половинки маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало