Продукти:
• 4 големи твърди домата
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 консерва риба тон в олио
• 2-3 с.л. майонеза
• 4 маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме напречно доматите на половинки и с помощта на лъжица издълбаваме месестата им част, след което леко ги посоляваме от вътрешната страна, обръщаме ги и оставяме да се отцедят.
Нарязваме на ситно рибата и яйцата и ги смесваме с майонезата и ситно нарязания магданоз. Прибавяме черен пипер на вкус и пълним доматите с така приготвената смес.
Украсяваме с разрязаните на половинки маслини.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...