Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с риба тон

 Домати, пълнени с риба тон

Продукти:

• 4 големи твърди домата
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 консерва риба тон в олио
• 2-3 с.л. майонеза
• 4 маслини
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме напречно доматите на половинки и с помощта на лъжица издълбаваме месестата им част, след което леко ги посоляваме от вътрешната страна, обръщаме ги и оставяме да се отцедят.

Нарязваме на ситно рибата и яйцата и ги смесваме с майонезата и ситно нарязания магданоз. Прибавяме черен пипер на вкус и пълним доматите с така приготвената смес.

Украсяваме с разрязаните на половинки маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало