Продукти:
• 1 малка консерва риба тон
• 100 г кашкавал
• 1 зелена салата
• 4 кисели краставички
• 4 ябълки
• 1 домат
• 1 резен лимон
• 1 резен мандарина
• 1 опаковка майонеза
• 1-3 с.л. бяло вино
• магданоз, босилек
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разрязваме ябълките на половинки и ги издълбаваме като кошнички.
Нарязваме част от издълбаното на дребни кубчета, към които прибавяме нарязаните на ситно лимон, мандарина, дома и краставички, пасираната риба, настъргания кашкавал и зелениите. Поливаме с виното, подправено с лимонов сок и разбъркваме добре.
Пълним ябълките и ги нареждаме в чинийка върху листа от салатата. Отгоре шприцоваме майонезата.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...