Кулинарни рецепти » Панирани пълнени маслини

 Панирани пълнени маслини

Продукти:

300 г едри зелени маслини без костилки
1 средно голяма глава лук
1 скилидка чесън
2 тънки резена шунка
4 с.л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
2 с.л. зехтин

За панировката:

1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 ч.ч. галета
зехтин (олио) за пържене

Начин на приготвяне:

Слагаме лука, чесъна, шунката, зехтина и черния пипер в миксер и пасираме до получаване на гладко пюре. С помощта на шприц пълним маслините със сместа.

Загряваме зехтина (олиото) в тиган на умерена температура. Овалваме маслините първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. Пържим до златисто.

Изваждаме и редим в подходящ съд за сервиране. Поръсваме с магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало