Продукти:
• 600 г тиквички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и обелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме ги и оставяме да изстинат. Поръсваме със смлян черен пипер и прибавяме счукан чесън.
Правим заливка от олио, оцет, сол и горчица. Поливаме и внимателно разбъркваме. Оформяме предястието в чиния и поръсваме със ситно нарязан копър и настъргани на едро твърдо сварени яйца.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...