Продукти:
• 600 г тиквички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и обелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме ги и оставяме да изстинат. Поръсваме със смлян черен пипер и прибавяме счукан чесън.
Правим заливка от олио, оцет, сол и горчица. Поливаме и внимателно разбъркваме. Оформяме предястието в чиния и поръсваме със ситно нарязан копър и настъргани на едро твърдо сварени яйца.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...