Кулинарни рецепти » Супа от юфка и зеленчуци

 Супа от юфка и зеленчуци

Продукти: (за 8-10 порции)

• 150 г юфка
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 2 тиквички
• 1 глава целина
• 150 г зелен фасул
• половин пакетче краве масло
• 1 скилидка чесън
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме стария и зеления лук, тиквичките, морковите и целината. Заливаме с 2 л студена подсолена вода и слагаме на огъня.

Когато водата заври, прибавяме нарязания зелен фасул. Изчакваме фасула да омекне и заливаме с маслото, в което сме запържили счукания чесън. Прибавяме юфката и доваряваме супата.

Накрая поръсваме със ситно нарязан джоджен и отстраняваме от огъня. Непосредствено преди сервиране прибавяме настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало