Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 връзки лапад
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пускаме да се вари в 1 л кипяща вода. Варим на умерен огън.
Когато омекне, прибавяме ориза и нарязания на ивички лапад. Варим 10 мин и прибавяме леко препеченото брашно. Посоляваме и варим още 10 мин.
Поднасяме чорбата студена, поръсена с черен пипер. Във всяка порция сипваме по 2-3 с.л. кисело мляко.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...