Кулинарни рецепти » Солдатска чорба

 Солдатска чорба

Продукти:

• 1 к.ч. зехтин (олио)
• 2 глави лук
• 2 картофа
• 1 шепа зелен боб
• 2-3 зелени пиперки
• 1 морков
• 1 парче прясно зеле
• 3-4 домата
• 1 к.ч. сварен зрял боб
• 1 с.л. брашно,
• 1 щипка червен пипер
• сокът от половин лимон,
• магданоз, смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината запържваме ситно нарязяния лук и заливаме с 1,5 л вода. Когато кипне, пускаме последователно морковите, зеления боб, зелето, пиперките, картофите и доматите, нарязани на ситно. Накрая, когато зеленчуците се сварят, пускаме и боба.

Размиваме брашното в малко вода, добавяме червения пипер и слагаме в чорбата. Подправяме с нарязания магданоз, черния пипер, лимоновия сок и сол на вкус. Варим още няколко минути. Поднасяме чорбата студена.

Автор: Велизар Цветков

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало