Продукти:
• 1 к.ч. зехтин (олио)
• 2 глави лук
• 2 картофа
• 1 шепа зелен боб
• 2-3 зелени пиперки
• 1 морков
• 1 парче прясно зеле
• 3-4 домата
• 1 к.ч. сварен зрял боб
• 1 с.л. брашно,
• 1 щипка червен пипер
• сокът от половин лимон,
• магданоз, смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В мазнината запържваме ситно нарязяния лук и заливаме с 1,5 л вода. Когато кипне, пускаме последователно морковите, зеления боб, зелето, пиперките, картофите и доматите, нарязани на ситно. Накрая, когато зеленчуците се сварят, пускаме и боба.
Размиваме брашното в малко вода, добавяме червения пипер и слагаме в чорбата. Подправяме с нарязания магданоз, черния пипер, лимоновия сок и сол на вкус. Варим още няколко минути. Поднасяме чорбата студена.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...