Продукти: (за 4 порции)
• 2 картофа
• 2 моркова
• 1 парче карфиол
• 1 парче броколи
• 1 резен зеле
• 1/3 глава целина
• 1 корен магданоз
• 1 червена чушка
• 1 малка глава червен лук
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 4-5 с.л. мазнина
• подправки, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината ситно нарязаните чушка и лук. Поръсваме бял или зелен пипер и наливаме малко гореща вода.
Щом кипне, добавяме останалите нарязани зеленчуци /без картофите/. Щом поомекнат, слагаме картофите, нарязани на ситни кубченца.
Доваряваме супата и подправяме с настърганото сирене, размито в млякото, зелении и подправки.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...