Кулинарни рецепти » Изискано предястие

 Изискано предястие

Продукти:

• 600 г шунка, нарязана на филийки с дебелина 1,5 см
• 50 г краве масло
• 1 к.ч. кленов сироп
• 60 г дижонска горчица
• 200 г захар
• 70 г горчица на прах
• 25 г нишесте
• 6 яйца
• 250 мл ябълков оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Затопляме грила. Нареждаме шунката на скарата и отгоре я намазваме с кленовия сироп и разтопеното масло /вместо кленов сироп може да използвате течен карамел /. Печем 5 мин обръщаме парчетата, намазваме ги с масло, дижонска горчица и кленов сироп и печем още 3 мин.

В купа смесваме захарта, горчицата на прах и нишестето.

В друга купа разбиваме добре с миксер яйцата.

Объркваме двете смеси, прибавяме оцета и изсипваме сместа в тенджерка с двойно дъно или правим водна баня. Варим соса 10 мин., като бъркаме непрекъснато.

Слагаме шунката върху кухненска дъска, разрязваме всяко парче на четири, подреждаме в плато, заливаме със соса и сервираме това предястие горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало