Продукти:
• 600 г шунка, нарязана на филийки с дебелина 1,5 см
• 50 г краве масло
• 1 к.ч. кленов сироп
• 60 г дижонска горчица
• 200 г захар
• 70 г горчица на прах
• 25 г нишесте
• 6 яйца
• 250 мл ябълков оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Затопляме грила. Нареждаме шунката на скарата и отгоре я намазваме с кленовия сироп и разтопеното масло /вместо кленов сироп може да използвате течен карамел /. Печем 5 мин обръщаме парчетата, намазваме ги с масло, дижонска горчица и кленов сироп и печем още 3 мин.
В купа смесваме захарта, горчицата на прах и нишестето.
В друга купа разбиваме добре с миксер яйцата.
Объркваме двете смеси, прибавяме оцета и изсипваме сместа в тенджерка с двойно дъно или правим водна баня. Варим соса 10 мин., като бъркаме непрекъснато.
Слагаме шунката върху кухненска дъска, разрязваме всяко парче на четири, подреждаме в плато, заливаме със соса и сервираме това предястие горещо.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...