Продукти:
• 1 кг дребна скумрия
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 1 лимон
• 1 с. л. черен пипер
• 3 ч. л. сол
• 1/2 ч. л. кимион
• 1 дафинов лист
• 1 карамфилче
• 1 бутилка сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистваме рибите, а лука и морковите нарязваме на тънки кръгчета и нареждаме половината в тенджера. Върху тях слагаме рибите, отгоре слагаме останалите зеленчуци и кръгчетата лимон.
Наръсваме с черен пипер и сол, добавяме кимиона, дафиновия лист и карамфилчето. Поливаме с виното, слагаме на средно силен огън и след като заври, намаляваме огъня и оставяме да къкри 3-4 минути. След това ги изваждаме внимателно в плато.
Загряваме течността и подправките на силен огън и ги оставяме да врят 5 минути на силен огън без капак. Поливаме рибките с горещия сос, подреждаме около тях кръгчета моркови, лук и лимон и оставяме ястието да изстине, след което слагаме в хладилника за 1 час. Сервираме с препечен хляб и масло.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...