Кулинарни рецепти » Мезе от език

 Мезе от език

Продукти:

• 4 агнешки езика /1 телешки език/
• сокът от 2 лимона
• 1 к.ч. краве масло
• 1 глава чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Заливаме езиците със студена вода и ги сваряваме. След това ги изваждаме, обливаме ги със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на тънки филийки.

Подреждаме езиците в подходящо плато за сервиране. Посоляваме ги и заливаме с лимоновия сок. Поръсваме с черен пипер и с чесъна, който сме счукали с малко сол.

Накрая поливаме с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало