Продукти: (за 4 порции)
• 4 сварени калмара
• 4 кисели краставички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 опаковка майонеза
• лимонов сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Калмарите, киселите краставички и яйцата нарязваме на едри кубчета. Заливаме с майонеза и лимонов сок, поръсваме с черен пипер и поднасяме като предястие.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...