Продукти:
• 200 г бяло пилешко месо (скариди, раци, лангусти, калмари, шунка, миди и др.)
• 1 с.л. желатин
• 500 мл вода
• 1 с.л. вегета
Начин на приготвяне:
Бялото пилешко месо или избрания друг продукт сваряваме с вегетата и подреждаме в коктейлни чаши.
Оставяме желатина 15 минути във водата, за да набъбне и го изливаме в чашите. Отгоре може да украсим с резен лимон или магданозово клонче.
Слагаме специалитета 6 часа в хладилника.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...