Кулинарни рецепти » Кюфте Сюрприз

 Кюфте Сюрприз

Продукти:

• 300 г месо от кокошка
• 65 г бял хляб
• 100 мл прясно мляко
• 100 г сухи сини сливи (накиснати във вода и отцедени)
• 60 г счукани орехи
• 100 г майонеза
• 1 пакетче (2-3 ч. л.) желатин
• 1 блокче готов месен бульон
• 250 мл вода
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Смиламе кокошето месо и към каймата прибавяме накиснатия в прясното мляко и отцеден хляб, сол, черен пипер и разбъркваме добре.

Разстиламе каймата и в центъра поставяме счуканите орехови ядки, а около тях подреждаме сините сливи, на които предварително сме махнали костилките. Завиваме краищата на каймата и оформяме едно голямо кюфте.

Възваряваме водата и разтваряме в нея готовото блокче месен бульон. С 1 к. ч. от него задушаваме готовото кюфте около 10 мин и го охлаждаме.

В останалия бульон разтваряме 1/4 от желатина и след като леко се охлади, обливаме с него стените на съда, в който ще сервираме кюфтето. След като изстине, поставяме кюфтето и го заливаме с желирана майонеза.

Нея я приготвяме, като към майонезата прибавяме останалия желатин, предварително разтворен в малко хладка вода. След като изстине и се желира и майонезата, украсяваме с листенца магданоз и изливаме останалия желиран бульон.

Сервираме със сос от хрян.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало