Продукти:
• 300 г макарони
• 300 г колбаси от различни видове
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. счукана мащерка /или чубрица/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим макароните в подсолена вода до полусваряване, изплакваме ги в гореща вода, отцеждаме ги и ги смесваме с половината масло.
В намаслена форма за торта изсипваме половината от макароните и наръсваме с настърганото сирене, смесено с мащерката, а върху него разстиламе на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси. Покриваме с останалите макарони и заливаме с останалото разтопено масло и разбитите с малко сол яйца. Поръсваме с черен пипер, захлупваме и печем около 30 мин в предварително загрята силна фурна.
Веднага след като извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме тортата с милански сос.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...