Кулинарни рецепти » Торта от макарони с плънка от колбаси

 Торта от макарони с плънка от колбаси

Продукти:

• 300 г макарони
• 300 г колбаси от различни видове
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. счукана мащерка /или чубрица/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим макароните в подсолена вода до полусваряване, изплакваме ги в гореща вода, отцеждаме ги и ги смесваме с половината масло.

В намаслена форма за торта изсипваме половината от макароните и наръсваме с настърганото сирене, смесено с мащерката, а върху него разстиламе на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси. Покриваме с останалите макарони и заливаме с останалото разтопено масло и разбитите с малко сол яйца. Поръсваме с черен пипер, захлупваме и печем около 30 мин в предварително загрята силна фурна.

Веднага след като извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме тортата с милански сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало