Продукти:
• 200 г сирене Крема
• 125 г краве масло
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• 1 малка глава лук
• 3 скилидки чесън
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме сиренето с размекнатото на стайна температура масло и прибавяме смлените орехи, ситно нарязаните чесън и лук, лимоновия сок и черния пипер. Посоляваме и омесваме много добре.
Върху целофан разстиламе сместа на равен пласт и навиваме руло. Оставяме го в хладилника да стегне, след което го нарязваме на колелца и поднасяме.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...