П
остна кухня » Ястия на тиган

1499 |

0
Патладжани с яйца и сирене
Продукти:
• 4 патладжана
• 3 яйца
• 250 г сирене
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, попарваме ги във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Натрошаваме сиренето и го разбъркваме с 1 разбито яйце.
Намазваме една филийка патладжан с тази смес и покриваме с друга филийка. Продължаваме, докато свършат филийките.
После овалваме така приготвените патладжани в брашно, потапяме ги в разбитите яйца и ги пържим от двете страни в сгорещената мазнина.
Подреждаме изпържените патладжани в чиния за сервиране и ги поръсваме с наситнен магданоз.
18.07.2017 г. / Иванка Апостолова
Най-четеното в "Постна кухня"
Коментари (0)