Кулинарни рецепти » Каша от сирене по бански

 Каша от сирене по бански

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г овче сирене
• 200 г домати
• 80 г краве сирене
• 4 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 2 люти чушлета

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сиренето и го разстиламе на дъното на глинен съд. Върху него разпределяме обелените и нарязани домати, ситно нарязаните люти чушлета и парченца масло. Захлупваме и задушаваме 10-15 мин на слаб огън.

Заливаме с яйцата, които сме разбили с 1 ч.ч. вода, захлупваме и продължаваме да задушаваме на тих огън, докато повърхността на ястието се оцвети златисто. Непосредствено преди да поднесем поръсваме червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало