Продукти:
• 700-800 г дребни лукчета (арпаджик)
• 1-2 глави лук
• 1 стрък праз
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме арпаджика и го слагаме да се вари в малко количество подсолена вода. Нарязваме лука и праза на филийки, посоляваме и ги запичаме с малко мазнина. Щом поомекнат, поръсваме червения пипер и брашното и запичаме още малко.
Прибавяме арпаджика заедно с водата, в която е врял, добавяме дафиновия лист и подправяме с оцет и черен пипер на вкус.
Запичаме ястието в умерено силна фурна, докато хване коричка. Поднасяме плакията студена.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...