Кулинарни рецепти » Бамя с гъби

 Бамя с гъби

Продукти:

• 500 г бамя
• 300 г гъби
• 3 глави лук
• 2-3 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати, нарязаните гъби и ситно нарязания магданоз. Продължаваме да готвим на умерен огън.

Щом течността се поизпари, поръсваме с червения пипер, наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода, кипваме на огъня и прибавяме бамята. Посоляваме на вкус и прехвърляме сместа в тавичка. Печем в умерено загрята фурна, като накрая поръсваме с едро смлян черен пипер.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало