Кулинарни рецепти » Гювечета с тиквички

 Гювечета с тиквички

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 250 г сирене
• 4 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 2-3 с.л. галета
• копър, магданоз, сол


Начин на приготвяне:

Намазваме дъното на гювечетата с мазнината. Измиваме, обелваме и нарязваме тиквичките на колелца. Подреждаме в гювечетата два реда тиквички, които посоляваме на вкус. Поръсваме с натрошено сирене.
Разбиваме 3 от яйцата и слагаме от тях във всяко гювече. Поръсваме със ситно нарязани копър, магданоз и чесън. Отгоре нареждаме още два реда тиквички. Заливаме с млякото, в което е разбито другото яйце. Поръсваме с галета.

Захлупваме и печем в предварително загрята фурна. Малко преди да извадим гювечетата от фурната, махаме капака, за да може ястието да се зачерви.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало