Кулинарни рецепти » Чилийски шницели

 Чилийски шницели

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави лук
• половин връзка магданоз
• 600 г телешка кайма (може и смес)
• 4 с. л. царевични зърна от консерва
• 1 яйце
• 2 с. л. галета
• 1 ч. л. сладък червен пипер
• 1 щипка лютив червен пипер
• 4 тънки филийки бял хляб
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
• 3-4 с. л. олио
• чили сос

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Скълцваме и измития магданоз. Смесваме каймата с лука, магданоза, царевичните зърна, яйцето и галетата. Посоляваме и поръсваме с червения пипер, лютия червен пипер и с черен пипер.

Омесваме добре сместа и оформяме 4 продълговати шницела. Сгорещяваме олиото и пържим шницелите по 4 мин от всяка страна. (Може да намажем шницелите с масло и да ги запечем на скара.)

Нарязваме краставичките на тънки ивички. Във всяка порция слагаме по една филийка хляб, отгоре нареждаме краста-вичките и шницелите. Заливаме с чили сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало