Продукти: (за 10 порции)
• 1700 г месо от заек
• 200 г хляб
• 250 мл мляко
• 150 г сланина
• 80 г брашно
• 200 г краве масло
• 300 г сметана
• 600 г лук
• 2 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и го смиламе в месомелачка. Добавяме яйцата и омесваме.
Оформяме от получената смес големи кюфтета. Овалваме кюфтетата в брашното и ги пускаме в сгорещената мазнина. Около тях слагаме кромид лук, нарязан на филийки, пържим кюфтетата, а лука разбъркваме.
Заливаме изпържените кюфтета със сметана и ги кипваме. При поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...