Продукти: (за 5 порции)
• 10 агнешки краченца
• 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и добре измиваме крачката. Слагаме ги в тенджера и ги заливаме със студена вода, колкото да се покрият. Захлупваме с капак, който замазваме с тесто и варим около 2 часа на тих огън.
След като ги извадим, нареждаме ги в голяма чиния и ги заливаме с маслото, в което сме прибавили червения пипер.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...