Кулинарни рецепти » Пилешки хапки с гъби и лук

 Пилешки хапки с гъби и лук
(Франция)

Продукти:

• 1 кг бяло пилешко месо
• 500 г гъби (предварително запържени)
• 3 глави лук, нарязан на тънки шайби
• 1 ч.л. горчица
• 2 с. л. кетчуп
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• 2 с. л. соев сос
• малко чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото, предварително нарязано на едри кубчета мариноваме (5-6 часа) с олио, соев сос, лимонов сок, малко горчица, кетчуп и червен пипер.

В голям дълбок тиган задушаваме лука, добавяме пилешкото месо, заедно с маринатата и когато е почти готово, слагаме изпържените гъби, още малко горчица, 1 ч. л. кетчуп, черен пипер и сол. Бъркаме непрекъснато до готовност.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало