Продукти: (за 4 порции)
• 750 г пилешко месо
• 5-6 с.л. олио
• 5 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 2 яйца
• 1-2 с.л. галета
• 1 ч.ч. прясно мляко
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Изпържваме лука в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаната шунка и брашното. Разреждаме внимателно с млякото и бъркаме, докато получим гъста гладка каша.
Нарязваме на ситно пилешкото месо и го изсипваме в соса. Подправяме със сол, индийско орехче и черен пипер и задушаваме на слаб огън. Изчакваме сместа да изстине и омесваме с яйцата.
Оформяме топчета, овалваме ги в галета и ги пържим в кипяща мазнина, докато станат хрупкави и образуват кафява коричка.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...