Кулинарни рецепти » Топки от пилешко месо

 Топки от пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г пилешко месо
• 5-6 с.л. олио
• 5 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 2 яйца
• 1-2 с.л. галета
• 1 ч.ч. прясно мляко
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Изпържваме лука в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаната шунка и брашното. Разреждаме внимателно с млякото и бъркаме, докато получим гъста гладка каша.

Нарязваме на ситно пилешкото месо и го изсипваме в соса. Подправяме със сол, индийско орехче и черен пипер и задушаваме на слаб огън. Изчакваме сместа да изстине и омесваме с яйцата.

Оформяме топчета, овалваме ги в галета и ги пържим в кипяща мазнина, докато станат хрупкави и образуват кафява коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало