Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 3 чушки
• 3 домата
• 2-3 кисели краставички
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло задушаваме последователно под похлупак ситно нарязания лук, нарязаните на кръгчета чушки, обелените и настъргани домати и накрая – нарязаните на кубчета краставички.
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета. Прибавяме го към зеленчуците, подправяме с черния пипер и сол на вкус и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...