Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 3 чушки
• 3 домата
• 2-3 кисели краставички
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло задушаваме последователно под похлупак ситно нарязания лук, нарязаните на кръгчета чушки, обелените и настъргани домати и накрая – нарязаните на кубчета краставички.
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета. Прибавяме го към зеленчуците, подправяме с черния пипер и сол на вкус и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...