Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, заливаме го с кипяща подсолена вода и варим на тих огън. Изваждаме сварените порции и ги разпределяме в чинии за сервиране.
Сгорещяваме олиото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Посоляваме леко, наливаме от горещия пилешки бульон и бъркаме върху огъня, докато получим гладка каша. Подправяме с черен пипер и счукан чесън и заливаме пилешките порции с кашата.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...