Кулинарни рецепти » Пилешка каша по троянски

 Пилешка каша по троянски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, заливаме го с кипяща подсолена вода и варим на тих огън. Изваждаме сварените порции и ги разпределяме в чинии за сервиране.

Сгорещяваме олиото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Посоляваме леко, наливаме от горещия пилешки бульон и бъркаме върху огъня, докато получим гладка каша. Подправяме с черен пипер и счукан чесън и заливаме пилешките порции с кашата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало