Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, заливаме го с кипяща подсолена вода и варим на тих огън. Изваждаме сварените порции и ги разпределяме в чинии за сервиране.
Сгорещяваме олиото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Посоляваме леко, наливаме от горещия пилешки бульон и бъркаме върху огъня, докато получим гладка каша. Подправяме с черен пипер и счукан чесън и заливаме пилешките порции с кашата.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...