Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. гъста сметана
• 2 жълтъка
• 1 глава лук
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме месото, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване. Десет минути преди да отстраним от огъня сипваме сметаната. Накрая застройваме соса с жълтъците, разбити с малко вода. Подправяме с лимонов сок и затопляме на огъня, без да варим.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...