Продукти: (за 8 порции)
• 8 порции пилешко месо
• 250 г гъби
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бира
• 70 г краве масло
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещяваме 50 г от маслото и запържваме порциите пилешко месо от всички страни. Прибавяме нарязаният на ситно лук и също го запържваме. Наливаме бирата и оставяме ястието да се вари около 20 мин.
В останалата част от маслото запържваме нарязаните гъби. Прибавяме ги към месото, заедно със счуканият чесън, оцета и горчицата. Подправяме със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Оставяме ястието да поври още около 20 мин. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...