Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3 глави лук
• 200 г сухи сини сливи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на сливите и ги накисваме за 1 час в топла вода.
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Слагаме доматеното пюре, размито в малко вода. Щом се посгъсти, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Когато месото поомекне, прибавяме брашното, размито с малко вода, поръсваме червения пипер, посоляваме, намаляме огъня и продължаваме да задушаваме. Щом месото омекне напълно, прибавяме отцедените сливи и варим още 10 мин.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...