Продукти: (за 4 порции)
• половин кокошка
• 500 г чушки
• 1 глава лук
• 4-5 твърди домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме кокошката. Сваряваме я в подсолена вода и я нарязваме на порции.
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената. Нарязваме ги на продълговати ивици. Нарязваме доматите на парченца, а лука – на ситно.
Слагаме зеленчуците при месото, посоляваме, заливаме с разтопеното масло и варим 20 мин на тих огън.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...