Продукти:
• 1 пиле (пилешки гърди)
• 1-2 с.л. мед
• 1 ч.л. къри
• 3 скилидки чесън
• 3 моркова
• 7 с.л. зехтин
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. червено вино
• сол
Начин на приготвяне:
Намазваме пилешкото месо с мед. Поръсваме със сол и къри и поставяме в йенска тенджера или друг съд с капак, подходящ за задушаване. Прибавяме скилидките чесън и морковите, нарязани на ленти.
Заливаме всичко със зехтин, соев сос и вино. Задушаваме ястието на бавен огън около 90 минути, докато месото се свари. Сервираме върху предварително сварен бял ориз.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...