Кулинарни рецепти » Бяло месо от пиле с ориз

 Бяло месо от пиле с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 бяло месо от пиле
• 2 ч.ч. ориз
• 3 твърдо сварени яйца
• 3-4 глави лук
• 30 г краве масло
• джоджен, черен пипер, сол

За заливката:

• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с малко олио и вода. Нарязваме яйцата малки кубчета, а свареното месо - на средно големи парчета.

В намаслена тава смесваме ориза, лука, месото и яйцата. Прибавяме маслото и подправяме с джоджен, черен пипер и сол. Разбъркваме и допълваме тавата с 7-8 ч.ч. бульон от свареното месо. Ако няма достатъчно бульон, добавяме топла вода.

Печем в умерено силна фурна. Когато оризът поеме водата, добавяме заливката, приготвена от киселото мляко, яйцата и брашното. Допичаме на слаба фурна само отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало