Кулинарни рецепти » Ябълки, пълнени с пилешко

 Ябълки, пълнени с пилешко

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг кисели ябълки
• 400 г сварено бяло месо от пиле
• 100г краве масло
• 2-3 ч.л. смлян карамфил
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме средно големи кисели ябълки, обелваме ги и ги издълбаваме. Пълним ги със ситно нарязаното пилешко месо, подправено с карамфила и сол на вкус.

Нареждаме ябълките в намаслена тавичка, слагаме върху всяка ябълка парче масло и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало