Продукти:
• 500 г пилешки гърди
• 200 г стерилизирани печурки
• 4 глави лук
• 3 чушки
• 150 г кашкавал
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• чубрица, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните гъби, чушки и лук и също ги запържваме.
Когато зеленчуците поомекнат, посоляваме и поръсваме с чубрица и магданоз. Наливаме доматения сок, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета.
Покриваме с лентички от кашкавала и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...